Om SJJR

Sweden Ju-Jutsu Ryu

Den Ju-Jutsu-stil vi tränar efter heter Sweden Ju-jutsu Ryu. Ibland kallas den Ju-Jutsu Ryu eller bara SJJR. Ju-jutsu är omväxlande och innehållsrikt. Det finns tekniker som passar de flesta och alla ska kunna hålla på med Ju-jutsu. Många av de som börjar träna gör det för att få lära sig självförsvar.

Förbundet Sweden Ju-Jutsu Ryu bildades 2011 och är ämnat för att bevara mångfalden av svensk ju-jutsu och finnas där för alla, oavsett man tävlar, motionerar eller tränar traditionellt självförsvar.

Stilens grundare är Nico Christoforidis och Hamid Zaheri.

Från början hette stilen Smålands Ju-Jutsu Ryu men Hamid och Nico tog fram logga och ett nytt namn ” Sweden Ju-Jutsu Ryu. Logotypen och namnet är patenterat och varumärkesskyddat.

Loggan har fortfarande tecknet BU”KAMP” vi har sedan lagt till Smålands Vapen”Gripen som markerar stilens ursprung av Hamid och Nico i Värnamo.
Namnet Sweden står för öppenheten i stilen för alla klubbar och stilar.

Ju-jutsu Ryu utgår från en teknikbank på grundtekniker som grund och botten är efter före detta Svenska Budo Förbundets ju-jutsu system under 1980 talet till 2000 talet. Var klubb har sedan möjlighet att ändra, lägga till eller dra ifrån tekniker. Därefter gör klubben sina egna försvarstekniker (dvs anfall/attack och lämpligt försvar).

Annons
%d bloggare gillar detta: